Contact: info@hengeleninbelgie.be  
Hengelen in België
 | home  | Contact  | 
 Ľ Visplaatsen
 Ľ Trailerhellingen
 Ľ Wetgeving Vlaanderen
 Ľ Wetgeving Wallonie
 Ľ Wetgeving noordzee
 Ľ Visdag verslagen
 Ľ Visvergunningen
 Ľ Vaarsnelheden Belgie
 Ľ Winkels
 Ľ Info
 Ľ Diensten
 Ľ Adverteren
 Ľ Aanmelden vislocatie
 Ľ WindkrachtU bent bezoeker
3320649<<Terug
Penn ijslandfestival 2014 - Zaterdag 23 aug.2014 geplaatst op: 18/10/2014     
 

 

Penn IJsland Festival 2014

 

19t/m 26 augustus 2014

 

Zaterdag 23 augustus 2014

 

De weersvoorspellingen voor vandaag zagen er niet te best uit, er werd zwaar weer voorspeld met windkracht 6 tot 7 na de middag.

Deze morgen bleek er inderdaad een stevige wind dwars op de fjord te staan.

Het driften ging verschrikkelijk hard door de wind, zelfs met 2 driftzakken aan de boot en kunstaas gewichten tot 700g was het moeilijk vissen. Naar open zee gaan zou vandaag niet lukken.

Het vissen op de grotere exemplaren verliep zeer moeizaam, als je rond een diepte van 20m viste ving je echter massa’s van die rood bruine kelpgullen van 3 tot 6kg. Wij zochten echter naar grotere vissen maar konden deze niet vinden. Er werden allerlei nieuwe systemen, kunstaasjes, levend en dood aas presentaties, enz. uitgeprobeerd, maar de zwaarste vissen kwamen niet verder dan 7 à 8 kg op de weegschaal.

 

   

Robby ving wel een mooie roodbaars en even later een prachtige zeeduivel van rond de 10kg aan het testmodel van de Robby fish pilker. Hij ving tot nu toe een 9tal vissoorten waaronder: kabeljauw, koolvis, schelvis, makreel, haring, zeeduivel, roodbaars, zeedonderpad en schar.


  

 

Wat een rare vis was deze zeeduivel, met zijn duivels gebit! Toen we de stok van de gaf in de bek staken van deze vis klapte deze dicht alsof het een wolfijzer klem betrof.

Wat een kracht had dit beest in zijn kaken!

      

Bij de steiger aangekomen bleken de meeste boten al binnen te zijn, wat zou er gevangen zijn vroegen wij ons af? De vangsten bleken bij de andere groepen ook beperkt te zijn tot vissen van 7 a 8 kg.

Ik had mijn kabeljauw van rond de 9kg die ik vanmorgen terugzette beter bijgehouden, hij kwam misschien wel in aanmerking om te wedijveren voor de dagprijs.

 

Al vrij snel bleek dat de zeeduivel van Robby vandaag wel eens de dagprijs kon winnen, wat later ook bleek bij de weging. Met een zeeduivel van 10,7kg won Robby vandaag de dagprijs, hij werd beloond met een prachtige Penn conflict molen geschonken door Cordes Travel.

  

S’avonds bezochten we voor de 2de avond het Blueberry festival met de gezellige bende van de Seawolves en met Jan van de Bovenkamp.

De live muziek zorgde ervoor dat de ambiance er meteen goed inzat, het werd een gezellig feestje met de IJslanders tot in de vroege uurtjes.<<Terug
© 2011 - hengeleninbelgie.be   
bsites websolutions
West Vlaanderen Oost Vlaanderen Antwerpen Limburg Vlaams Brabant Henegouwen Waals Brabant Luik Namen Luxemburg